מול כל סועד הניחו את צלחת המנה העיקרית, מעליה את צלחת המנה הראשונה שניתן לרכוש בחנות המפעל של קונטיינר מהיצרן לצרכן. את הסכו"ם שניתן לרכוש בחנות המפעל של קונטיינר מהיצרן לצרכן, צריך להניח ע"פ סדר המנות: מהצד הרחוק מהצלחת אל הצד הקרוב. מימין לצלחת – כף המרק והסכינים, משמאל לצלחת – את המזלגות. סכו"ם למנה האחרונה (כפית ו/או מזלג קטן), יונח מול הסועד במאוזן – מעבר לצלחת המרכזית. יש למקם את הכוסות ע"פ סדר השימוש – מכיוון הסכין, כלפי מעלה. מימין לצלחת – גביע יין ולצדו כוס למשקה קר. את המפית הניחו על גבי הצלחת הקטנה של המנה הראשונה, או לצד הצלחת – קשורה בחבק. סדר הגשת המאכלים בסעודה, ייקבע ע"פ יכולות העיכול שלנו… נתחיל בהגשת המרק , ונמשיך עם המנה העיקרית והתוספות. המארח (או המארחת) הוא זה שיגיש את המנות – תוך עמידה מצדו השמאלי של האורח. במידה והאורח או האורחת שמאליים המארח יעמוד מצדו הימיני כמובן שכל הכללים שצוינו הינם קווים מנחים בלבד, ולכל משפחה יש מסורת וסגנון ייחודי – אז תרגישו חופשי, ותגישו חופשי, אירוע שמח ומוצלח שיהיה! לעצות נוספות ואינסוף אפשרויות אירוח, בקרו אותנו באתר החדש שלנו: אז איך מסדרים את שולחן החג? קונטיינר מהיצרן לצרכן