ארונות המטבח של היום מכילים הרבה מאוד מוצרים שלא הכילו בעבר. חברות הייצור השונות שוקדות על ייצור מוצרים חדשים ואנחנו הלקוחות ממלאים בהם את הארונות ואת המזווה. אז למי נשאר מקום לכלי החרסינה?
זה לא סוד שהמטבחים של היום מכילים הרבה פחות כלי אוכל והרבה יותר דברי אוכל… הרבה ממתקים, מוצרים יבשים, קופסאות שימורים, קטניות ועוד- ועוד. החנויות המציעות לנו אריזות ענק של חמישיות ועשיריות עם מבצעים של 1+1 כל אלו גורמים לכך שהקנייה השבועית או החודשית שלנו איבדה לגמרי את הפרופורציה שלה ואנחנו קונים הרבה יותר מהכמות הנדרשת לנו. לא נדון כרגע בעניין הזה האם זה טוב או לא טוב. מה שכן, הכלים פינו את מקומם לטובת אחסון כל המוצרים הללו כי כלים חד פעמיים צורכים הרבה פחות מקום…
קונטיינר מהיצרן לצרכן – מציע לנו כלים חד פעמיים במחירים משתלמים!
משפחה הבוחרת להשתמש בכלים חד פעמיים מרוויחה מהרבה מאוד כיוונים. מלבד החיסכון בארונות האחסון שציינו לעיל, ישנם עוד הרבה רווחים משניים שרק בשימוש בכלים חד פעמיים ניתן ליהנות מהם. כמו למשל, חיסכון בזמן של שטיפת הכלים. אם מדובר בשבתות או בחגים, במסיבות או באירועים וכדומה. בהזדמנויות הללו משתמשים בהרבה מאוד כלים והערימה העשויה להתגבה ותדרוש צוות שלם לשטיפת הכלים. כאשר הארוחות הללו נערכות בכלים חד פעמיים, מתקפלת המפה (החד פעמית, כן?) יחד עם כלי האוכל שעל השולחן ונשלחת אחר כבוד אל פח האשפה. כך שסידור השולחן נעשה ממש תוך דקות ספורות.
הרווח הנוסף מהשימוש בכלים החד פעמיים זה הוספת הצבע והעניין לשולחן הערוך. אם משתמשים בכלים רגילים הרי שתמיד יהיו על השולחנות צלחות באותו הגוון אך בכלים החד פעמיים ניתן להשתמש בהרבה מעוף ובדמיון כך שכל ארוחה יכולה להיערך עם כלים בצבעים שונים וחדשים. הדבר מוסיף רבות לחידוש ולריענון.